Articolul 215-1 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Procedura de obţinere a informaţiilor obligatorii privind originea mărfurilor şi de notificare a solicitantului

(1) Solicitantul de informaţii obligatorii privind originea mărfurilor se adresează în scris Serviciului Vamal.

(2) Solicitarea de informaţii obligatorii privind originea mărfurilor nu se poate referi decît la un singur tip de mărfuri şi la un singur set de circumstanţe ce determină originea.

(3) Informaţiile obligatorii privind originea mărfurilor se notifică solicitantului cît mai curînd posibil, dar nu mai tîrziu de 150 de zile de la data acceptării solicitării.

(4) Datele transmise în solicitarea de informaţii obligatorii privind originea mărfurilor şi informaţia obligatorie privind originea mărfurilor notificată se stochează în baza de date a Serviciului Vamal.

(5) Informaţia obligatorie privind originea mărfurilor nu poate fi invocată decît de titular.

(6) Titularul informaţiei obligatorii privind originea mărfurilor este obligat să declare, în momentul efectuării formalităţilor vamale, autorităţii vamale că este în posesia unei informaţii obligatorii privind originea mărfurilor care se referă la mărfurile în cauză.

(7) Titularul unei informaţii obligatorii privind originea mărfurilor nu poate utiliza această informaţie la vămuirea mărfurilor decît dacă, în materie de origine, face dovada faţă de autoritatea vamală că mărfurile respective şi circumstanţele care au determinat originea sînt conforme în toate privinţele cu cele descrise în informaţia obligatorie prezentată.

(8) Procedura de emitere a informaţiei obligatorii privind originea mărfurilor, precum şi lista documentelor necesare se stabilesc de Serviciul Vamal.

Art 215-1 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului