Articolul 130-9 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Sechestrarea bunurilor plătitorului vamal aflate la alte personae

(1) Bunurile plătitorului vamal aflate la alte persoane în baza unor contracte de împrumut, de arendă, de închiriere, de păstrare, a altor tipuri de contracte se includ în lista bunurilor sechestrate în baza documentelor de care dispune plătitorul vamal referitor la aceste bunuri. După semnarea actului de sechestru, persoanei la care se află bunurile, în aceeaşi zi sau în ziua următoare, i se remite o somaţie despre sechestrarea bunurilor plătitorului vamal, despre obligaţia ei de a asigura integritatea lor şi despre interdicţia de a le transmite plătitorului vamal sau unor terţi fără acordul organului vamal. Bunurile sînt examinate, după caz, la locul aflării lor.

(2) Dacă, în cadrul unor controale, se descoperă că bunurile plătitorului vamal sînt deţinute de o altă persoană şi că ele nu au fost sechestrate anterior, acesteia i se remite, în aceeaşi zi sau în ziua următoare, o somaţie despre sechestrarea bunurilor plătitorului vamal, despre obligaţia ce-i revine de a asigura integritatea lor şi despre interdicţia de a le transmite plătitorului vamal sau unor terţi fără acordul organului vamal. Concomitent, se va întocmi o listă a acelor bunuri, fiecare pagină fiind semnată de colaboratorul vamal şi de deţinătorul bunurilor sau reprezentantul acestuia.

(3) După semnarea listei bunurilor deţinute de o altă persoană, colaboratorul vamal o va verifica după documentele contabile ale plătitorului vamal. După identificarea bunurilor se va întocmi un act de sechestru.

Art 130-9 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului