Articolul 283 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Executarea deciziei organului vamal privind aplicarea de sancţiune în partea referitoare la retragerea autorizaţiei eliberate de către acesta

(1) Decizia organului vamal privind aplicarea de sancţiune pentru contravenţie vamală în ceea ce se referă la retragerea autorizaţiei este executată nemijlocit de către organul vamal care a emis această decizie.

(2) Autorizaţia retrasă devine nevalabilă în momentul recurgerii la executarea deciziei organului vamal privind aplicarea de sancţiune pentru contravenţie vamală.

(3) Persoana a cărei autorizaţie este retrasă de către organul vamal trebuie să o predea acestuia, în termen de 15 zile de la data la care i s-a înmînat sau expediat decizia, iar în cazurile de depunere a plîngerii sau de declarare a recursului împotriva acestei decizii, în termen de 15 zile de la data emiterii deciziei privind nesatisfacerea plîngerii sau a recursului. Neîndeplinirea acestor cerinţe în termen atrage răspunderea prevăzută de prezentul cod pentru nesupunere dispoziţiei sau cererii legale formulate de organul vamal.

Art 283 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului